Herbert en Jolanda

Samen “De Langenbrinck Eerlijk Heerlijk”

Wij zijn liefhebbers van fietsen en wandelen en zijn door heel Nederland op veel leuke rustpunten geweest.

Het eerste jaar 2022: Zo ontstond er ook op onze eigen woonerf een plekje voor koffie, thee en lekkers. Het landelijke terras was voorheen een parkeerplaats en wij wilden er graag een gezellig ‘Frans’ en landelijk uitziend terras van maken. Het begon met een oude garagedeur, die we kwijt moesten en deels op maat maakten met schragen eronder als tafel. Op marktplaats vonden we een grote partij rieten stoelen en zo werd het terras al snel gevuld. Om een soort van binnenplaatsje te creëren hebben we grote bloembakken gemetseld met oude stenen die er nog lagen. Afgemaakt met een pergola en blauwe regen en beplanting. Daarna een kippenhok zodat er ook iets te beleven valt. In de kapschuur legden we riool, water en elektra aan. Twee toiletten en een warme buitendouche gebouwd en een stoere buitentafel als aanrechtblad. Het meeste is gebouwd met tweedehands materialen. Ook in inrichting is geheel vintage en de meeste accessoires zijn ook te koop. Als ik er weer iemand blij mee kan maken is de missie volbracht!

Er ontstonden nieuwe plannen met uitbreiding van een kleinschalig kampeerterrein om ook te kunnen overnachten op deze bijzondere plek. De vergunning werd een feit, een deel van het weiland werd in het najaar beplant met struweel en zo ontstonden er 5 mooie plekjes. Ook de kapschuur werd uitgebreid met een extra keuken met allerlei kookbenodigdheden, koelkast voor campinggasten, extra plekken om bij nat weer droog te kunnen zitten. Ook hebben we een blokhut gebouwd voor het luxere “kamperen”.

Het tweede jaar 2023: Er kwam een luxe koffiezetapparaat van Hesselink en sfeervolle door Jolanda opgeknapte meubeltjes op het rustpunt. Op de camping kwamen er drie ingerichte tenten bij voor de verhuur. Op diverse platforms zoals Airbnb, Natuurhuisje, Campspace en Booking liep alles snel vol en hadden we een succesvolle drukte met heel veel gasten. Tussendoor bakten we taarten, deden we ons eigen werk, het werk in de moestuin en gaven we rondleidingen in de tuin.

Het derde jaar 2024: er wordt gewerkt aan nieuwe plannen voor meer biodiversiteit op ons terrein en het weiland. We hebben meer fruitbomen in de bongerd geplant, een Hollandse Linde op het pleintje voor de deel, een paar wilgen in het veldje. De aanleg van 2 grote takkenrillen voor vogels en insecten in de bongerd en bij de parkeerplaats zijn afgerond. Herbert heeft een torenvalk nestkast gebouwd en geplaatst en een aantal vogelkastjes. Dit jaar starten we op iedere eerste dinsdag van de maand (mei t/m september) met spelletjesochtenden. Er worden creatieve en ontspannen workshops gegeven. Op de camping starten we met 2 nieuwe ingerichte Bell tenten met elk een luxe boxspring! Er is een mooie vitrinekoelkast gekocht, zodat je ook ziet wat we voor je gebakken hebben.

Herbert

Als kleine jongen maakte ik al mijn eigen yoghurt en ging ik graag met mijn vader naar de volkstuin. Eenmaal thuis hielp ik mijn moeder de oogst te verwerken. Ik droomde om boer te worden en zelfvoorzienend te zijn. Na mijn studie natuurkunde ging ik bij Unilever in de voeding werken o.a. in Afrika. Nu leid ik de stichting Choices International waar we criteria ontwikkelen voor gezonde voeding. Meer weten? www.choicesprogramme.org  

Jolanda

Ik ben interieur- en vastgoedstyliste. Ik help je graag met kleuradvies, inrichten en opruimen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in woningpresentaties met een optimaal resultaat op Funda. Als je je woning gaat verkopen help ik je stap voor stap per ruimte in jouw woning. Aanpakken met resultaat met een objectieve en professionele blik. Meer weten? Lees mijn pagina over STYLING.