Lekker Lokaal route

Een fietsroute over plattelandswegen en kerkenpaden, die je langs boeren en streekproducenten (van o.a. jam, hazelnoten, wijn en honing) met passie voor het vak brengt. Met elkaar maken zij een grote verscheidenheid aan smaakvolle producten. Lekker lokaal, met liefde gemaakt en dat proef je!

Op de routekaart, gratis verkrijgbaar bij het VVV Inspiratiepunt Oude IJsselstreek in Ulft, vind je de beste adressen voor ambachtelijke (h)eerlijke kwaliteitsproducten: bekroonde wijnen, (h)eerlijk vlees, verse groenten, jam en honing, kaas, yoghurt, slaege brood en nog veel meer. De producten zijn te koop bij de stalletjes ter plekke of worden vers gemaakt op bestelling. Peuzel het lekkers op bij idyllische plekken onderweg, welke ook staan aangegeven op de routekaart. Kijk voor gedetailleerde informatie op de websites van de streekproducenten.

Wil je meer leren over hoe het gemaakt wordt? Informeer bij de Lekker Lokaal adresjes naar de mogelijkheden voor rondleidingen.

Stalletjes
6 van de 8 plekken hebben al stalletjes langs de weg. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de 2 die nog ontbreken. Naar verwachting is alles eind mei 2024 gereed. Bovendien wordt bij elk stalletje een herkenbaar Lekker Lokaal logo toegevoegd.

Lekker Lokaal dagen
In het toeristisch seizoen zullen de Lekker Lokaal dagen worden georganiseerd, waarbij je tijdens het fietsen van deze route op de diverse locaties rondleidingen en workshops kunt volgen. Meer informatie volgt en is te vinden hier, op de agenda op de website en op de Facebookpagina van VVV Oude IJsselstreek.

Verrassende andere plekjes langs de route
Naast de lekkerste streekproducten brengt deze fietsroute je langs tal van leuke plekken.

Startpunten
Deze route kan gestart worden bij elk van de streekproducenten langs de route én bij onderstaande TOP’s:
TOP Groot Nibbelink – Nibbelinklaan 12 – Sinderen
TOP DRU Industriepark – Hutteweg 24 – Ulft
TOP Megchelen – Oranjeplein 1 – Megchelen
TOP Van Hal – Grensweg 13 – Voorst