Groen inspiratie

Groeninspiratie

Je wilt iets aan je interieur veranderen, maar weet niet helemaal wat. Planten bieden dan de uitkomst want het is geen enorme investering, je kunt er mee rond schuiven tot je de juiste plek hebt gevonden, en het verandert toch heel wat aan de sfeer! Kun je daar wel wat tips voor gebruiken? Dit is de top vijf van mijn favoriete, gemakkelijke groene kamerplanten:

Monstera

Ben je op zoek naar een makkelijke plant? Hou deze groene favoriet in de gaten! Deze gatenplant heeft niet zoveel water nodig en houdt van iets minder zonnige plekjes. Zorg er voor dat de potgrond van je Monstera vochtig blijft en geef hem wekelijks een sproeibeurt met een plantenspuit. Als beloning geeft hij je snel met nieuwe bladeren.


Pannenkoekenplant

De Pannenkoekenplant of Pannenkoekplant, is een makkelijke kamerplant. De plant staat het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. De plant krijgt verder het liefst regelmatig kleine scheutjes water, zodat de grond lichtvochtig blijft. Naast het eenvoudige onderhoud van de plant, is hij ook gemakkelijk te stekken.


Crassula, vetplant

Deze plantensoort komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en groeit daar in zonnige, droge gebieden. Populair vanwege zijn gemakkelijke onderhoud. Geef de Crassula af en toe water, let hierbij op dat de grond eerst goed droog is voor je opnieuw water geeft. In de zomer kan je de Crassula het beste 1 week droog laten staan en in de winter 6 weken voor je opnieuw water geeft. Wanneer de bladeren van de Crassula rimpelig worden is dit een teken dat de plant te weinig water krijgt. Na het watergeven verdwijnen deze rimpels over het algemeen binnen een dag. Te veel water geeft meer problemen. Hierdoor kunnen namelijk de wortels en zelfs de stammetjes gaan rotten. Dit zal het eerste zichtbaar worden door het vergelen van het blad.


Graslelie

Een hele dankbare plant voor de woonkamer is de graslelie. Hij is makkelijk qua verzorging en eenvoudig te vermeerderen. Geef de graslelie een lichte plek, maar niet in de volle zon. Bij teveel licht zal de kleur van de bladeren verbleken, bij te weinig licht zal het wit van het blad nauwelijks meer te zien zijn. Hij kan redelijk wat kou hebben, maar voelt zich het best bij kamertemperatuur.


Drakenklimop

De drakenklimop is heel decoratief. Deze hangplan heeft hartvormige bladeren en kan in een pot groter dan 2 meter worden. Ideaal om een junglesfeer te creëren. Met een stok kan je hem in de hoogte laten klimmen of laat hem van een kast of hangmand naar beneden hangen. Geef niet te veel maar regelmatig water. Begiet met mate tijdens de winter. Een douche met de plantenspuit vindt hij erg lekker op zijn tijd.