Woontrends

Color of ’24

De kleur van het jaar 2024 van Flexa is bekend! Voor de 21e keer heeft AkzoNobel een kleur van het jaar uitgeroepen en deze keer is de kleur Sweet Embrace verkozen tot de kleur die het beste past bij het jaar 2024. Alles bij deze zachte, lichtroze kleur staat in het teken van ‘je thuis voelen’.

Histor heeft de kleur Limitless als kleur van het jaar 2024 bekend gemaakt! Deze tint wordt door omschreven als ‘een frisse en warme tint, die zowel de kracht van een primaire kleur biedt als de essentie van een neutrale kleur.’ De Histor Limitless komt dicht in de buurt van andere beige tinten, en kan het best worden omschreven als honingbeige.

Color of ’23

Histor heeft de kleur Vining Ivy als kleur van het jaar 2023 bekend gemaakt. Vining Ivy mengt krachtig blauw met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Blauw brengt rust, terwijl de smaragdgroene toon een gevoel van balans creëert. Deze tint geeft een trendy toevoeging en elegant kleuraccent aan je interieur. Histor biedt met Vining Ivy en de drie bijbehorende inspiratiepaletten aansluiting voor iedere woonstijl. Van neutraal tot aards en van warm tot uitbundig. Door het 60-30-10-principe toe te passen – een hoofdkleur, een nuancekleur en een accentkleur – ontstaat een mooi evenwicht tussen muren, vloer of meubels en accessoires.

Flexa heeft als kleur van het jaar 2023 Wild Wonder gekozen. Een positieve, natuurlijke kleur die zorgt voor verbondenheid met de natuur. In combinatie met de kleuren uit het nieuwe kleurenpalet kan je de juiste kleurencombinaties maken. Wild Wonder komt zo prachtig tot zijn recht. Het thema van het pakket heet Lush (dit betekend weelderig).

Color of ’22

De natuur is niet meer weg te denken in ons interieur en speelt ook in 2022 een grote rol in woontrends. De kleuren van het jaar staan dit jaar daarom helemaal in het teken van het buitenleven. Histor heeft de kleur Olive Spring uitgeroepen tot kleur van het jaar 2022. De groene tint staat symbool voor het welzijn dat de natuur ons brengt en komt voort uit het gezond blijven in tijden van corona.

Ook Flexa heeft de kleur van het jaar 2022 bekend gemaakt. Zij hebben gekozen voor de kleur Bright Skies. Een luchtige, lichtblauwe tint,  een vrolijke kleur om alvast een beetje het voorjaar in te luiden. Ook met deze tint haal je de natuur naar binnen en breng je alles tot leven.

Kleur kan je op verschillende manieren toepassen. Je hoeft bijvoorbeeld niet de hele wand te verven. Kleine accenten, zoals de binnenkant van een boekenkast of nis zorgen al voor een groot verschil. Hiermee accentueer je ook de diepte van de kamer. Verder kan je met planten de frisse look versterken, zonder dat jouw woonkamer gelijk een grote metamorfose nodig heeft.

Recycling en Upcycling

Is duurzamer leven een goed voornemen van je, maar weet je niet hoe je moet beginnen?  Misschien heb je wel items in je interieur die je niet meer mooi  vindt… Blijf dan opletten!  Deze trend blaast een nieuw leven in oude spullen, dit heet upcyling. Zo kan je oude meubels en accessoires hergebruiken, omtoveren in een nieuw stijltje en ben je ook nog eens duurzaam bezig. Een krukje dient ineens als bijzettafel. Een sprankje retro is meer dan genoeg om een huis wat op te fleuren. Milde designs van oranje in combinatie met de Histor kleur Olive Spring en andere warme neutrale kleuren vrolijken ieder interieur op.

Deze interieurtrend gaat samen met de trend die we al wat langer kennen; Recycling en upcycling. Geef meubels en voorwerpen een tweede leven en kies voor duurzaamheid. Ga naar een plaatselijke vlooienmarkt bij jouw in de buurt om de mooiste en meest unieke items te scoren.

Het leuke aan deze duurzame trend is dat je interieur uniek en eigen wordt, niemand heeft wat jij hebt en je bespaart ook nog eens geld. Je kunt je eigen creativiteit loslaten en producten een nieuwe kans geven.

Organische vormen in je interieur

Organische vormen in zachte aardetinten blijven populair. Ronde vormen geven een speelse touch aan je interieur en staan prachtig! En zachte aardetinten zoals bruin, taupe, zand, beige en terracotta brengen warmte, gezelligheid en rust in huis. Aardetinten zijn perfect te combineren met verschillende materialen. Zo kan je een aardse kleur goed combineren met pastelkleuren voor een luxueus gevoel. De combinaties zijn eindeloos en dat maakt het zo leuk om deze tinten in huis te halen!

Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed in een aardse tint met een organisch design. Deze verbindt meubelen met elkaar en breekt de harde lijnen in je interieur. Daarnaast geeft een vloerkleed het knusse gevoel wat je ervan gewend bent. Ook het toevoegen van zachte stoffen geeft een vertrouwd gevoel.

Japandi

De Japandi-stijl is de interieurtrend die de Japanse stijl met Scandinavische elementen combineert. Je creëert een zen, minimalistisch interieur, warm en rustgevend. Met deze trend laat je eenvoud, rust en stilte terugkomen in je interieur. Wabi Sabi is meer dan een woontrend, het is een hele levensfilosofie. Terug naar de basis.

Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, warme en rustige kleuren, die direct zorgen voor de sfeer van thuiskomen. Materialen zoals hout en steen bevatten van nature een perfecte schoonheid. Er wordt gewerkt met contrasten. Een combinatie van donkere of lichte houtsoorten, witte en neutrale tinten in combinatie met zwarte items zorgt voor een mooi contrast. Ook terracotta kleur en messing blijven. Muurtinten binnen de Japandi stijl zijn de wat warmere en neutrale tinten zoals bruin en beige. Ook grijs en wit/crème tinten worden wel toegevoegd. Maar de basis bestaat niet meer uit een wit pallet.